Stativ til hengekøye

Søndag 19.07.2020: Jeg hadde ei hengekøye liggende, som jeg kjøpte for mange år siden, i håp om at jeg en dag skulle fine noen trær å henge den i. I hagen til huset jeg bodde i, var det ingen passende trær å bruke. Når jeg flyttet til et annet hus, på landet, hadde jeg håp om å få hengt den opp der, men det ble ikke noe av. Nå, fire år senere, har jeg igjen flyttet, men det er ingen trær med passende avstand her heller.

Tenkte jeg skulle kjøpe et stativ til den, og lette etter et fint et på nettet. Da kom jeg over en side på Byggmakker, med et solid stativ man kunne lage selv. Fant den på tirsdag, handlet inn det jeg trengte på onsdag, fikk levert samme dag, kappet materialene i rett lengde, og lot prosjektet ligge til neste dag. Torsdag ble det liming, skruing og litt boring.. og vips!

Stativet er genialt enkelt, og veldig solid. Er laget ferdig på ca. en time, og klart til bruk. For min del tok det litt ekstra tid, da den lokale trelasten ikke hadde inne 98×98 mm. impregnert. Siden jeg ville lage denne med en gang, kjøpte jeg 48×98 mm isteden, limte sammen (med ekspanderende lim), og skrudde i tillegg.

Når alle delene var ferdige, gikk selve monteringen i superfart. Ble litt leting etter et bor som passet gjengestanga, men når jeg fant det, var det straks klart for å slappe av. Og for en deilig måte å slappe av på, hengende å dingle frem og tilbake i hengekøya. Se opp på fjellet og himmelen, og kjenne øynene sige igjen. Også så fantastisk godt for ryggen!

Fremgangsmåte, og handleliste finner du her: Byggmakker. Snekker Niklas fra videoen, har egen side på Facebook, med mange fine tips og byggeinstruksjoner: Snekker Niklas


Til opphenget på mitt stativ valgte jeg følgende:

– 1 x gjengestang
– 2 x ringmutter
– 2 x firkantskive
– 2 x vingemutter
– 2 x karabinkrok 80×8 mm

Stolpene kappes til
Dette brukte jeg + håndsag og en baufil (til kapping av gjengestang).
Ringmutter til oppheng, og karabinkrok for enkel på- og avhekting av hengekøya.
På baksiden er gjengestanga festet med vingemutter, og en firkantskive stopper den mot treverket.
Inspeksjon.

 

Innbydene.

 

Stativet passer også fint til oppheng av turhengekøye. Kan være kjekt med myggnetting, så man slipper irriterende insekter når en skal ta en lur. Er været fint, kan man sove der om natta også. Om det regner, kan man f.eks henge en tarp eller presenning over.

Dette var kos, og Anton er med.

 

 

Annonser

Én kommentar til «Stativ til hengekøye»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.